Koulutuksessa voi ja kannattaa yhdistää trendit, paikallisuus ja ammattiin opiskelu
Case villiyrttiprojekti - 2017
”Vuonna 2017 ohjasin baarimestarin erikoisammattitutkintoon tähtääviä opiskelijoita. Sain idean käyttää villiyrttejä myös juomissa – ruokapuolellahan villiyrtit ovat olleet pinnalla jo pidempään.
Kokonaissuunnittelu aloitettiin syyslukukaudella, jotta yrttien kausiluonteisuus on saatu hyödynnettyä täysimääräisesti. Tarvittavat yrtit kerättiin, puhdistettiin, uutettiin ja keitettiin itse – kaikki alusta asti. Osaa yrteistä on jalostettu enemmän, keitetty vaikkapa siirapiksi, osa laitettiin pulloon lähes sellaisenaan. Kesällä 2017 käytettävissä oli opiskelijoiden itsensä kehittämiä mainioita uusia sekoituksia erilaisiin juomiin.
Suomessa on kaikki käden ulottuvilla – kun hieman viitsii ottaa selvää asioista, saadaan ammattiin opiskeluun yhdistettyä uutta ja ennakkoluulotonta, paikallista toimintaa, josta opiskelijoiden lisäksi hyötyy myös paikkakunta. Tärkeintä on tuoda rohkeasti uudet hyvät ajatukset käytäntöön.”
Opiskelijoiden kokemuksia villiyrttiprojektista ja jatkojalostuksesta Suomi100-teemaan voit lukea täältä >>
Lähde: Länsi-Savo ja Shaker-lehti